CHI NENG QIGONG IN RELATIE TOT TCM
 

Tillatcm Qigong is van oudsher, weliswaar gekend onder de naam Daoyin, onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, vlot vertaald als TCG of TCM, Traditional Chinese Medecine. Qigong is één van de disciplines en hoort thuis in de rij van meditatie, tuina, acupunctuur, kruidenleer en voedingsleer als ziektepreventie.


Zhineng Qigong, als qigong vorm en theorie, omvat veel filosofieën en disciplines. Denk daarbij aan o.a. Boeddhisme, Taoïsme, Confucianisme, Tai Chi, krijgskunsten… en Chinese geneeskunde. Het Chi Neng Institute streeft ernaar om de leer van Dr. Pang Ming, die gebaseerd is op een grondige theoretische en praktische kennis, enorme wijsheid, jarenlange ervaring en mededogen in de breedste zin van het woord, voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.

Waar liggen nu die raakvlakken tussen TCM en Chi Neng Qigong? Je vindt ze op verschillende punten: de uitvoering van de oefening, het Yin en Yang element, de acupunctuurpunten, de meridianen, de dantians, Jing-Qi-Shen, de vijf ‘zielen’ van de organen…

Door kennis te maken met de basis en de grondprincipes van TCM en Medical Qigong is mijn bewondering voor Dr. Pang Ming nog toegenomen en mijn waardering voor Chi Neng Qigong zeker vergroot. Mijn wens is om dit met jullie te kunnen delen tijdens deze workshop. Naast het theoretisch gedeelte komt uiteraard ook de praktijk aan bod.

Datum
zaterdag 14 maart 2020

Uren
09.00 uur tot ± 17.00 uur

Prijs
80 EUR (syllabus en drank inbegrepen) (+ 21% BTW indien factuur)
Personen die in het verleden deze workshop hebben gevolgd, kunnen nogmaals deelnemen aan 30 EUR (+ 21% BTW indien factuur).

Adres
Atelier Levenskunst - August van Daelstraat 17 - 2610 Wilrijk

Inschrijvingen/Info
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 03/288 45 08