Bericht van de organisatoren van de jaarlijkse wereld taiji dag in Antwerpen:

Op zaterdag 27 apri2019 is het wereldwijd Wereld Taiji & Qi gong dag.

Dit jaar is er op het Steenplein geen uitgebreide organisatie.

Omwille van familiale redenen is dat als éénmans-team voor mij dit jaar echt niet mogelijk, en bekijk ik nog verder naar het komende jaar 2020.

Waarom niet in het park “Den Brandt” – op het grasplein achter het kasteel - die zaterdag rond kwart voor 10 tot 12 samenkomen met wie goesting heeft om een 2-tal uurtjes samen te zijn,  elkaar te ontmoeten en samen te bewegen ? Wie na 12u graag er nog een terrasje of picknick met zijn of haar studenten voorziet, …  groen en ruimte genoeg. 

Anderszijds plan ik graag in de loop van de maand mei een meeting met wie graag wil overleggen en meewerken voor 2020. 

Wie kan zich bv. op een vrijdag of zondag-avond een uurtje vrijmaken om elkaar ergens te ontmoeten zodat we van gedachten kunnen wisselen en ik kan zien of er nog iets mogelijk is naar 2020 toe ?

Ik hoor heel graag jullie input op de volgende vragen :

-          Wie komt graag naar park Den Brandt op 27 april rond kwart voor 10 tot 12 en wie wil er graag samen om 10u een uurtje mee opwarmings-oefeningen begeleiden ? 

 -          Wie kan in mei mee komen overleggen voor WTQD 2020 en kan meehelpen ?

Duidelijk mag zijn, dat er op zaterdag 27 april geen extra organisatie wordt voorzien en ieder op eigen verantwoordelijkheid mee komt doen.

Hartelijke groeten,

Noëlla De Wechter
0473 96 17 32


De vorige jaren kende de Antwerpse editie van de Wereld Taiji en Qigong dag een groot succes. Onder een stralende lentezon keek een ruim publiek geboeid naar de indrukwekkende demonstraties. Bezoekers probeerden zelf enkele stapjes uit in de talrijke workshops of genoten simpelweg van de ontspannen sfeer op het plein.

De gestresseerde Westerse mens, die steeds meer volgens het aloude adagio ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ tracht te leven, voelt zich aangetrokken tot deze rustgevende bewegingsleer die zowel aan lichamelijke als aan geestelijke behoeftes tegemoet komt.

Hopelijk ontmoeten we elkaar weer op het steenplein in Antwerpen op 25 april 2020...

Wat je zoal te zien kon krijgen vind je

: een flashmob, opgenomen in het Centraal Station van Antwerpen op 20 april 2013.

Wereld1 Wereld2 Wereld3 Wereld4