Unieke professionele opleiding tot 'gecertificeerd Chi Neng Qigong instructor'
en/of 'intensief pad tot zelfheling'

Waarom is deze opleiding zo uniek?

Ze is allesomvattend:

 • je begint voor jezelf: je ondervindt alle voordelen van Chi Neng Qigong
 • 'mindfulness' training gecombineerd met lichaamstraining
 • via lichaamsbewustzijn kom je tot verruimd bewustzijn, tot het NU
 • je brengt je hele potentieel tot uitdrukking
                             Daarom is het een intensieve weg voor heling en zelfontwikkeling

Met het certificaat kan je alle kanten uit:

 • er zowel je hoofdberoep als je bijberoep van maken
 • je richten op volwassenen, kinderen, senioren of zieken…
 • bedrijven bijstaan in energie- en stressmanagement
 • lichamelijke beweging benadrukken en/of meditatieve rust brengen
 • energetisch werken voor jezelf en/of anderen in de vorm van heling

Voor deze opleiding kan je in België enkel terecht bij het Chi Neng Institute Belgium, erkend door het Chi Neng Institute Europe en opgericht en geleid door Tilla Van Opstal.

De opleiding is opgezet om het uiteindelijk voor iedereen in België mogelijk te maken Chi Neng Qigong te beoefenen bij een instructor in de buurt. Als instructor mag je les geven  onder de naam Chi Neng Qigong instructor. Waar en hoeveel je les geeft, beslis je zelf. Je kan bijvoorbeeld wekelijkse lessen geven, eendaagse workshops en trainingen bij bedrijven. Je kan je ook richten tot kinderen, scholen, sportclubs en/of bejaarden. Chi Neng Qigong kan ook gecombineerd worden met je praktijk in acupunctuur of andere disciplines. Op dit ogenblik is de vraag naar lessen nog steeds groter dan het aanbod van instructors.

Basis- en vervolgopleiding
Het Chi Neng Institute maakt onderscheid in de basisopleiding (Level 1) en de vervolgopleiding (Level 2). Beide zijn intensieve trainingen, gericht op het uitoefenen van Chi Neng Qigong. Je volgt hiervoor meerdere workshops en trainingsdagen, werkt aan een ‘gong’ (periode van honderd dagen waarin je eenzelfde oefening elke dag doet), loopt stage en legt een examen af. Tijdens het examen worden je kennis en bewegingen getoetst alsook je vaardigheden om les te geven in Chi Neng Qigong.

Na de basisopleiding (Level 1) kan je lesgeven in een aantal basisoefeningen. In de vervolgopleiding verdiep je jouw beleving en kennis van Chi Neng Qigong verder. De basisoefeningen worden uitgebreid met nieuwe oefeningen (Level 2).
Alle instructors die door het Chi Neng Institute zijn erkend en in het bezit zijn van een lidmaatschap, volgen jaarlijks een update bij Tilla Van Opstal. Zo kunnen ze hun kennis en vaardigheden toetsen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Wie de opleiding in China zelf wil volgen, kan terecht voor een intense 1, 2 of 3-maanden durende training bij Daohearts, the Big Harmonious Family.
Alle info hierover vind je op de site: www.daohearts.com.

Specialisatie

Nadat je de opleiding tot instructor hebt gevolgd, kan je je bijvoorbeeld specialiseren in het lesgeven aan kinderen of aan mensen in de zorg (in ontwikkeling). Wij bieden hiervoor specifieke workshops aan waarin je tips en informatie krijgt in het lesgeven aan een bepaalde doelgroep/sector en hoe je een programma kan opstellen binnen een organisatie.

Chi Neng Qigong voor kinderen
Chi Neng Instituut Nederland heeft een aantal workshops ontwikkeld voor Chi Neng Qigong instructors die met kinderen willen gaan werken en voor iedereen die zijn of haar kwaliteit en vaardigheid als instructor wil verbreden en verdiepen. Het lesgeven in Chi Neng Qigong en in het bijzonder aan kinderen zal van alle kanten belicht worden. De workshops zijn interactief, verrassend en vol inzichten en inspiratie.